ABCDijkhuis: Gespecialiseerd in projecten over energie en duurzaamheid

social-linkedin-box-blue-icon tweet

Aardgasvrij Festival Nijmegen-Oost

Gemeente Nijmegen vroeg KaeSign Events en ABCDijkhuis om een aardgasvrij festival te organiseren voor twee wijken die als eerste van het gas af gaan: Bottendaal en Hengstdal.

Lees meer

Oranjewijk van de Toekomst - aardgasvrij

Voor gemeente Leiderdorp organiseerden KaeSign Events en ABCDijkhuis samen de bijeenkomst Oranjewijk van de Toekomst. Een informatieve bijeenkomst voor inwoners van de Oranjewijk, over de mogelijkheden voor een aardgasvrije wijk.

Lees meer

Aanjager Duurzaamheidsfondsen Amstelveen en Aalsmeer

Sinds oktober 2017 ben ik Aanjager Duurzaamheidsfondsen in Amstelveen en Aalsmeer (in deeltijd). Ik geef bekendheid aan de fondsen en begeleid (potentiële) aanvragers bij het opstellen van aanvragen die passen binnen de criteria van de fondsen. In deze rol komen al mijn ervaring en kennis samen: het vinden en begeleiden van initiatieven die goede ideeën hebben voor het verduurzamen van (m.n.) de particuliere woningvoorraad in de beide gemeenten.

Lees meer

VanGasLos-Festival Rijswijk

Voor gemeente Rijswijk organiseerde ik een VanGasLos-Festival, samen met Kaesign Evenementen en Programmabureau WarmteKoude Zuid-Holland. De gemeente wilde inwoners op een laagdrempelige manier laten kennismaken met het feit dat de gemeente op termijn (grotendeels) gasloos gaat worden.

Lees meer

Aanbod VanGasLosFestivals voor gemeenten

De bewonersdag van het VanGasLosFestival die het Programmabureau WarmteKoude Zuid-Holland, Kaesign evenementen en ABCDijkhuis samen organiseerden in mei 2017 krijgt een vervolg! Met dit team hebben we een concept ontwikkeld voor gemeenten die voor hun inwoners een VanGasLosFestival willen aanbieden. Zie hier de beschrijving en het aanbod. Voor gemeenten in Zuid-Holland zijn er geen kosten verbonden aan de uren die het Programmabureau maakt.

Lees meer