ABCDijkhuis: Gespecialiseerd in projecten over energie en duurzaamheid

social-linkedin-box-blue-icon tweet

Samenwerking met EnergiekLeiden

Juni 2013 - juli 2014

EnergiekLeiden is een burgerinitiatief dat Leiden energieneutraal wil maken. Natuurlijk wil ik mijn kennis en ervaring ook inzetten voor mijn eigen stad. Als eerste werkte ik mee aan de communicatie rondom de actie EnergiekStevenshof: zonnepanelen voor een jaren tachtig wijk. Ik droeg bij aan de wijkbrede communicatie, o.a. via social media en netwerkbenadering, dacht mee op organisatorisch gebied en trad op als voorzitter van de drukbezochte bewonersavond.

Inmiddels werkte ik met EnergiekLeiden aan een projectvoorstel voor een project gericht op mensen met lagere inkomens en werkte ik samen met EnergiekLeiden aan een plan van aanpak voor een Energie-evenement van Rabobank leiden. Leiderdorp en Oegstgeest.

In oktober 2013 vond de Week van Energierekening plaats. Dit sloot goed aan bij mijn ervaring en de doelen van EnergiekLeiden. Daarom organiseerde ik met EnergiekLeiden een actieweek. Op drie plekken in Leiden gaven we informatie over de energierekening, controleerden of de rekening klopte en gaven tips over hoe mensen zelf gemakkelijk energie kunnen besparen. Van Fonds1818 ontvingen we een bijdrage in materiële kosten, hierdoor konden we bezoekers blij maken met een pak radiatorfolie. De week werd landelijk georganiseerd door MilieuCentraal, Woonbond, VEH en VVE-belang.

Zonnepanelenactie Stevenshof

Tijdens de actieperiode (4 weken) kwamen bijna 60 offerteverzoeken binnen. Ruim 60% hiervan, bijna 40 huishoudens, heeft zonnepanelen besteld. Deze succesvolle actie is een efficiënt samenwerkingsproject tussen Energiek Leiden, OpdeZon en drie lokale installateurs.

Ook werk ik mee aan andere projecten van Energiek Leiden en neem ik deel aan het overleg met de gemeente Leiden. Directeur Maya van der Steenhoven zegt hierover: "EnergiekLeiden is er zeer blij mee dat Carina zich heeft verbonden aan haar organisatie. Carina heeft een prettige persoonlijkheid en is een initiatiefrijke verbinder. Ze heeft verstand van zaken (o.a. energie), kan goed organiseren en zet de puntjes op de i in grote projecten. In het afgelopen tijd heeft Carina o.a. meegewerkt aan het adviestraject met de gemeente, waarin haar kennis van het veld zeer nuttig is."

Activiteiten: organiseren, coördineren, projectvoorstellen schrijven, communicatie

Website: www.energiekleiden.nl

Informatieavond zonnepanelen EnergiekLeiden in Stevenshof